moedersvanmorgen.nl
Klik Share Button Image en selecteer de optie “Zet op beginscherm" om toe te voegen aan uw beginscherm.
Zet op beginscherm Cancel
Close
Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag hier niet bij laat het ons dan weten via info@moedersvanmorgen.nl.

Nee, Moeders van Morgen is onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. Wij hebben als wettelijke taak de veiligheid van geneesmiddelen te bewaken. Moeders van Morgen heeft de specifieke taak onderzoek te doen naar en informatie te geven over geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap.

Alle zwangere vrouwen kunnen meedoen, ook als je (nu) geen geneesmiddelen gebruikt. De enige voorwaarde is dat je minimaal 18 jaar bent en de Nederlandse taal voldoende beheerst om de vragenlijsten in te kunnen vullen.

Wanneer je mee gaat doen vóór je 20 weken zwanger bent, ontvang je alle 6 de vragenlijsten. Wanneer je bij aanmelding meer dan 20 weken zwanger bent, wordt vragenlijst 2 overgeslagen. Je ontvangt dan de eerste vragenlijst na aanmelding en de volgende bij 34 weken zwangerschap.

Je kunt je alleen aanmelden voor Moeders van Morgen op het moment dat je zwanger bent. Heb je tijdens je zwangerschap geneesmiddelen gebruikt of bijvoorbeeld een vaccinatie gehad en je wilt de uitkomst van je zwangerschap met ons delen, dan kun je dat doen door dit hier te melden. Bij de melding kun je aangeven dat het gaat om een effect van geneesmiddel of vaccin op zwangerschap, ongeboren kind of bij borstvoeding.

Ja, die is er. De vragenlijsten kunnen op mobiel ingevuld worden. Daarnaast is het mogelijk om Moeders van Morgen op je startscherm toe te voegen. Hiervoor zal de eerste keer dat je de vragenlijst of website opent op je mobiel gevraagd worden ‘Add Moeders van Morgen to homescreen’. Mocht je Moeders van Morgen op een later moment aan je startscherm willen toevoegen, dan open je de website en klik je op het menu-icoontje rechtsboven. Hier kun je de optie selecteren dat de website als een snelkoppeling op je startscherm wordt toegevoegd.

Normaal ontvang je binnen 5 minuten na aanmelding de mail met de activatielink. Als je geen mail hebt ontvangen, kijk dan bij je ongewenste mail. Als de activatiemail daar ook niet staat, kun je een nieuwe aanmelding doen, let daarbij goed op eventuele typefouten in je e-mailadres. Als nu de melding verschijnt dat er al een deelname is met dit e-mailadres, kun je contact met ons opnemen via info@moedersvanmorgen.nl of bellen naar 073-64 69 700. We zullen dan kijken hoe het op te lossen is.

Je kunt je e-mailadres wijzigen wanneer je ingelogd bent. Dit kan onder het kopje ‘Mijn Gegevens'.

Je kunt op ieder moment, zonder opgaaf van reden, je deelname beëindigen. Dit kun je doen in je account onder het menu ‘Mijn vragenlijsten’ met de knop ‘Deelname beëindigen’. Je kunt je ook afmelden door te mailen naar info@moedersvanmorgen.nl.

Een miskraam is een heftige gebeurtenis. We wensen je/jullie heel veel sterkte met het verwerken hiervan. Voor ons onderzoek is informatie over je miskraam van belang. Daarom willen we je vragen alsnog de eerstvolgende vragenlijst, als afsluiting, in te vullen. Je kunt ook je deelname beëindigen via de knop ‘Mijn vragenlijsten’, je krijgt dan nog een paar korte afsluitende vragen. We beseffen dat dit moeilijk kan zijn. Mocht je je liever afmelden zonder afsluitende vragen, dan kun je een mail sturen naar info@moedersvanmorgen.nl.

Als je weer zwanger bent, is het heel fijn als je ook met deze zwangerschap wilt deelnemen aan Moeders van Morgen. Je kunt je opnieuw aanmelden door in te loggen op je account en onder het menu ‘Mijn gegevens’ de knop ‘Nog een deelname starten’ te gebruiken. Het kan zijn dat je nog een vragenlijst ontvangt van Moeders van Morgen van je vorige zwangerschap. Binnen je account krijg je twee deelname schema’s te zien, en kun je zien voor welke deelname een vragenlijst klaar staat.

Moeders van Morgen is een doorlopend onderzoek waarmee we veel en diverse vraagstukken zullen beantwoorden. We begrijpen dat je nieuwsgierig bent, en daarom zullen de resultaten van de studies die we hebben gedaan, in de toekomst, op onze website getoond worden.

Moeders van Morgen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw privacy en het veilig opslaan van persoonsgegevens. We doet dit uitsluitend in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als je per e-mail een uitnodiging van je zorgverlener hebt ontvangen, doe je niet automatisch mee aan Moeders van Morgen. Om deel te nemen, moet je je eerst zelf aanmelden en de toestemmingsverklaring tekenen. De zorgverlenersuitnodiging is voor het Moeders van Morgen team niet zichtbaar. Daarnaast worden zorgverleners niet op de hoogte gesteld of je deelneemt aan Moeders van Morgen en hebben ze geen inzicht in antwoorden op vragenlijsten.

De uitgebreide privacyverklaring waarin u terugvindt wat er precies met je gegevens gebeurt, hoe de beveiliging is geregeld en hoe we de privacy waarborgen vind je hier.

Home Hoe Aanmelden